Stoere meidenboek

Het ‘stoere meiden – wat wil ik later worden – boek’ is een inspiratieboek voor meiden van acht tot twaalf.

Dit project staat even op pauze omdat Connie druk bezig is met het voltooien van ‘Thirsa en het spookvliegtuig’. 

Waarom?

Omdat wij allemaal, onbedoeld en onbewust de wereld om ons heen zien als de standaard, als normaal en deze ook op deze manier, onbedoeld en onbewust, doorgeven aan onze kinderen. Als je als meisje in je omgeving vooral vrouwen ziet in verzorgende beroepen en vooral gezinnen ziet waar de vrouw deeltijd werkt met het lage(re) salaris en de man fulltime werkt met het hoge(re) salaris dan heeft dat invloed op je manier van denken, je kijk op de wereld en dus ook op je keuzes. En al zou je deze stereotypenvoorbeelden niet in je omgeving hebben dan drukken televisieprogramma’s, boeken, tijdschriften en social media wel dezelfde soort stempel op je wereldbeeld.

Connie Mitchell - Stoere Meiden Boek - Kinderboek

David Ocheda

Een goed voorbeeld is het verhaal dat ik een tijdje geleden hoorde: Een moeder met een zoontje van vijf is van beroep piloot. Haar man werkt op een kantoor van negen tot vijf. Een goede vriendin van de moeder is ook piloot en zij komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Als op een dag kennissen langskomen bij de moeder en aan haar zoontje vragen, ‘Wil jij later ook piloot worden?’ dan antwoordt het jongetje zonder te twijfelen, ‘Nee, piloot worden is iets voor vrouwen.’ Een grappig verhaal dat duidelijk maakt hoeveel invloed je omgeving heeft op hoe je denkt en beslissingen neemt, zeker als kind zijnde.

Om bij het voorbeeld van piloot te blijven, het percentage vrouwelijke piloten ligt tussen de 3 en 10%, afhankelijk van naar welk land of welke luchtvaartmaatschappij je kijkt. Best wel een heel laag percentage. De bedoeling van dit boek is niet om meiden een ander beroep te laten kiezen dan ze willen, maar om de wereld van meiden wat groter en toegankelijker te maken zodat meiden ontdekken dat er andere dingen mogelijk zijn dan de ‘typische’ vrouwenberoepen. Dit boek is bedoeld als tegenwicht voor onze stereotype maatschappij.

 

 

Connie Mitchell

Schrijver, Connie Mitchell Productions