Thirsa en het spookvliegtuig gaat over een meisje die met haar twee vrienden, Joep en Eric, spannende avonturen beleeft met een sportvliegtuigje. Elke keer als de vrienden denken dat ze alles onder controle hebben gaat er weer wat mis. 

Thirsa en het spookvliegtuig

Het meisje als de held. In de traditionele boeken en verhalen is de jongen/man altijd de held en de vrouw/het meisje degene die gered moet worden. Nog veel te vaak wordt hieraan vastgehouden bij het schrijven van verhalen of het maken van films. Het recente succes van de film Captain Marvel, waarin de superheld een vrouw is, laat zien dat de tijd rijp is voor andere verhalen. Stichting Zo-ook is een van de initiatiefnemers voor meer diversiteit in kinderboeken waaronder diversiteit in rolpatronen. (//www.zo-ook.info )

Tijd dus voor een boek (voor meisjes én jongens) waarin deze rolverdeling af en toe omver wordt gekaatst en soms ook wordt bevestigd. Niet op een drammerige manier maar met humor, de open blik van kinderen en de (soms) vastgeroeste denkbeelden van volwassenen.

Thirsa en het Spookvliegtuig Kinderboek Thirsa en het spookvliegtuig – Connie Mitchell

 

Verschijnt 13 mei 2020 bij uitgeverij Kluitman

Connie Mitchell

Schrijver, Connie Mitchell Productions