Thirsa gaat graag op bezoek bij haar vergeetachtige oma Fien. Ze is lief, vrolijk en Thirsa kan altijd met haar lachen. Maar als oma vertelt over de Tweede Wereldoorlog, wordt ze heel verdrietig. In een geheime kamer op zolder zat een piloot verborgen, die plotseling verdween. Is dat echt waar? Wat is er dan met hem gebeurd?

Thirsa en haar twee beste vrienden – de grappige Joep en de slimme Eric – gaan op onderzoek uit. Ze vinden de geheime ruimte, en ook een oud dagboek en een speciaal tekenblok. Ze raken verzeild in een spannend avontuur, waarbij de vlieglessen die Thirsa van haar vader krijgt goed van pas komen.

Thirsa en het spookvliegtuig

 

Het meisje als de held. In de traditionele boeken en verhalen is de jongen/man altijd de held en de vrouw/het meisje degene die gered moet worden. Nog veel te vaak wordt hieraan vastgehouden bij het schrijven van verhalen of het maken van films. Het recente succes van de film Captain Marvel, waarin de superheld een vrouw is, laat zien dat de tijd rijp is voor andere verhalen. Stichting Zo-ook is een van de initiatiefnemers voor meer diversiteit in kinderboeken waaronder diversiteit in rolpatronen. (//www.zo-ook.info )

 

Tijd dus voor een boek (voor meisjes én jongens) waarin deze rolverdeling af en toe omver wordt gekaatst en soms ook wordt bevestigd. Niet op een drammerige manier maar met humor, de open blik van kinderen en de (soms) vastgeroeste denkbeelden van volwassenen.

Thirsa en het spookvliegtuig is te koop voor € 15.99 bij je lokale boekwinkel en bij de online boekwinkels, zoals Bol, Ako, Bookspot, Bruna en Libris.

Kinderboek Thirsa en het spookvliegtuig - Connie Mitchell

Kinderboek Thirsa en het spookvliegtuig – Connie Mitchell

 Kinderboek Thirsa en het spookvliegtuig – Connie Mitchel[/caption]

Kinderboek Thirsa en het spookvliegtuig – Connie Mitchell

 

 

 

Verschijnt in 2020 bij uitgeverij Kluitman

ISBN: 9789020622591

Connie Mitchell

Schrijver, Connie Mitchell Productions